Reviews

Drakenhart – Nanouk Kira

This is a review of a Dutch book, so this post will be in Dutch

Toen Nanouk aan mij vroeg of ik haar boek Drakenhart wilde recenseren, was ik al gelijk enthousiast. Ik ben namelijk een hele grote fan van draken. Echter was dit boek niet zo fantasy-achtig als ik had gehoopt. Nanouk had dit al van tevoren gezegd, maar ik denk dat dit boek zoveel meer potentie had dan dat het nu heeft laten zien.

Het tempo van het boek lag voor mij iets te laag. Er werden vaak gespreken gevoerd die geen toevoeging hadden, en er werden flashbacks getoond die ook niet echt iets toevoegden aan het verhaal. Natuurlijk was het duidelijk dat het boek vooral focuste op het vertrouwen en misleiden van de personages, maar dat zorgde er dus wel voor dat het op sommige momenten een beetje saai werd. Ook de gedachten van Durego waren soms niet helemaal duidelijk. Het was niet duidelijk aan wiens kant hij stond, wie hij vertrouwde en wat zijn plan was.

Ook vond ik de namen een beetje verwarrend aan het begin. Het was mij niet helemaal duidelijk wanneer je een bepaalde naam kreeg. Later werd me wel duidelijk dat dit er vanaf hing waar je vandaan kwam, maar dat was pas vrij laat in het boek.

De tweede helft van het boek was een stuk beter dan de eerste helft. Er kwam wat meer tempo in, er gebeurde wat meer en er waren zelfs wat kleine plottwists.

De meeste personages zijn niet echt verder ontwikkeld door het boek heen. Vooral Durego heeft eigenlijk niet echt een groei doorgemaakt, wat wel heel goed mogelijk was geweest aangezien hij op een grote missie is geweest en daar best wat heeft geleerd. Hij heeft weinig aan zijn gedrag verandert, en dat was soms wel een beetje jammer.

Over het algemeen vond ik het eerste gedeelte dus een beetje langzaam, maar het tweede deel was prima. In het tweede deel heb ik ook echt wel van het verhaald genoten, maar het eerste deel zorgde er wel voor dat ik niet zo snel las en niet zo geinvesteerd was in het verhaal als ik normaal zou doen.

  • Titel: Drakenhart
  • Schrijver: Nanouk Kira
  • Uitgever: Uitgeverij Macc
  • Uitgegeven: 2020
  • Pagina’s : 325
  • Mijn review: ⭐️⭐️⭐️.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *